От един момент нататък, белезите на времето започват да си личат

...
От един момент нататък, белезите на времето започват да си личат
Коментари Харесай

5 храни, чрез които можем да предотвратим появата на бръчки

От един миг нататък, белезите на времето стартират да си личат повече по кожата и да ни тревожат. Не би трябвало да се паникьосваме, а да вземем ограничения. Стареенето на кожата може да се забави посредством избрани храни. Диетолози и кожни лекари са единомислещи, че постоянния им прием и най-много здравословният им ефект подобрява здравето на нашата кожа и тя наподобява доста по-млада.

Ето кои храни да консумираме, в случай че желаеме да забавим образуването на бръчки и подобрим еластичността на кожата:

Горски плодове

Първи в листата са тези извънредно потребни плодове, които с изключение на положителния си резултат върху кожата укрепват организма като цяло. От тях къпините са с най-богато наличие на витамин C. Те съдърждат антиоксидантни атоцианини, които подтикват производството на колаген в кожата. Освен това в тях има Омега 3 и 6 мастни киселини, подсилващи хидролипидния ѝ пласт. Препоръчително е да хапваме по една купичка дневно свежи горски плодове. Прясно откъснатите са с 26% повече антиоксиданти от замразените.

Авокадо

Един от най-полезните плодове на планетата. Богат на витамин Е и B комплекс, с което се трансформира в мощно средство в битката със старенето на кожата. При това е мощен антиоксидант, пази клетките на кожата от окисляване и я прави по-млада и мека. Ако желаеме да заличим най-малко малко бръчките, би трябвало да ядем най-малко по авокадо и половина два пъти в седмицата.

Домати

Този зарзават е подложен на едно от челните мяста и има за какво. Той съдържа антиоксиданти и ликопен, които имат потвърден позитивен резултат върху кожата. Ликопена спомага за и възобновяване от щетите в клетката или казано по-просто – защищава я от външните въздействия на околната среда. Термичната обработка усилва концентрацията на ликопен, а и по този метод той се усвоява по-лесно от организма. Препоръчително е да ядем към 1 купа сготвени домати дневно, с цел да си набавим нужното количество ликопен и антиоксиданти.

Сьомга

Сьомгата е богата на Омега 3 мастни киселини, които имат подхранващо свойство. Особено потребна е за дамите над 40-годишна възраст, при които бръчките се усилват стремително. Предпазва кожата от нездравословните въздействия на слънцето и забавя стареенето, като се бори със свободните радикали. Хубаво е да ядем сьомга или различен тип морска риба най-малко веднъж в седмицата.

Соя

Тази храна е цялостна с протеини, които са значимо средство в битката с бръчките. Зърната на соята са цялостни с веществото генисеин, който има подмладяващ резултат. Този протеин усилва производството на колаген в кожата, прави я гладка и еластична. Американско изследване демонстрира, че при 53% от дамите, приемали генистеин, настава усъвършенстване на типа на кожата. Може да си хапваме соя по няколко пъти дневно без проблем.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР